Utorak, 7. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

FOTO: Zašto se ne naplaćuje parking u ulici advokata i notara?

parkingTZ
Preuzmite sliku

U ulici Petra Kočića i kralja Tvrtka Prvog besplatan parking, zašto?

\"parkingTZ\"Gotovo da ne postoji dio u našem gradu a da nije snabdjeven plavim stubićima i naplatnim parking aparatima. Naplata se vrši svugdje, pa čak i u dijelovima grada koji nisu toliko \”popularni\” kada je u pitanju parkiranje (recimo kod Ekonomske škole).

Međutim, da nam je neko rekao da u centru grada postoji ulica u kojoj se ne vrši naplata parking mjesta, vjerovatno bi odgovor glasio: \”ma šališ se\”, al zaista postoji.

Ulice Petra Kočića i kralja Tvrtka Prvog, poznatije kao ulice advokata i notara su imune, ne samo kada je naplata parkinga u pitanju nego i u svakom drugom kontekstu u kojem spominjemo pojmove: \”parking i automobil\”. Dovoljno je da bilo koji radni dan prođete ovim ulicama, prošetati trotoarom je zaista nemoguća misija, stoga se i opravdano pitamo, zašto su parking aparati i plavi stubići zaboravili na ove ulice?

Da li baš zbog toga što se iste nalaze između MUP-a TK i Tužilaštva i što je većina tih automobila od uposlenika navedenih institucija ili je nešto drugo u pitanju, procijenite sami. Pored propusta JKP Saobraćaj i komunikacije da uredi ovu lokaciju, apsurdna je i činjenica da možda pokoji djelatnik MUP-a dođe na posao vlastitim automobilom, parkira ga nepropisno na ivičnjak u blizini svog posla, ode na posao i onda kažnjava građane za nepropisno parkiranje. Da nije žalosno, bilo bi smiješno! 

Odgovor koji je u međuvremenu stigao: U ulici Petra Kočića ne naplaćuje se parking, jer niko to ne traži!?

{igallery id=\”6937\” cid=\”19\” pid=\”1\” type=\”classic\” children=\”1\” showmenu=\”1\” tags=\”\” limit=\”10\”}

(U Petak smo poslali i mail JKP Saobraćaj i komunikacije – Tuzla, te se iskreno nadamo skorom i konkretnom odgovoru na naše pitanje).

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: